Ιστορικό Ιερού Ναού

Η ιστορία του Ι. Ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης ξεκινάει το έτος 1960. Εκείνη την εποχή στην περιοχή αυτή όπου βρίσκεται ο Ιερός ναός μας υπήρχαν ελάχιστοι κάτοικοι. Ήταν όλο χωράφια και εδώ έβοσκαν οι βοσκοί τα πρόβατα τους. Αυτοί οι ελάχιστοι λοιπόν κάτοικοι αποφάσισαν να κτίσουν ένα Ιερό ναό για τις λατρευτικές τους ανάγκες. Αρχικά ξεκίνησαν να χτίζουν σε κάποιο διαφορετικό σημείο από αυτό που βρίσκεται σήμερα ο ναός.

Επειδή όμως το κτίσμα ήταν παράνομο κατεδαφίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αργότερα και ύστερα από συνεχείς ενέργειες των κατοίκων ο τότε Δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου Δημ. Τρακάδας και το Δημοτικό Συμβούλιο παρεχώρησαν το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται ο Ιερό Ναός. Το 1961 γίνεται η θεμελίωση του Ιερού Ναού και ξεκινάει η οικοδόμησή του.

Αρχικά ο Ιερός Ναός ήταν πολύ μικρός και μέχρι το 1990 έγιναν τρείς προεκτάσεις.

Το 1990 αποφασίζεται η κατεδάφιση του Ι. Ναού και η ανέγερση νέου μεγάλου Ιερού Ναού. Το 1991 γίνεται και η θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού επί Αρχιεπισκοπείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Σεραφείμ. Την ακολουθία του θεμελίου λίθου τέλεσε ο τότε Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δωδώνης Χρυσόστομος.

Σήμερα έχει οικοδομηθεί ο περικαλλής ναός μας, ο οποίος όμως βρίσκεται ακόμα υπό αποπεράτωση. 


Εκτύπωση   Email